[EDIT: RESTAURACJA ZAMKNIĘTA] Autentyczna indyjska kuchnia ponownie w zasięgu wrocławskiej strefy kulinarnej. W menu opcje wegańskie i wegetariańskie. Tradycyjna dosa, idili, vada i inne dania z menu warte wypróbowania czekają przy ul. Szewskiej 44.
Niewielki lokal, który gwarantuje prawdziwą, ucztę smaków i aromatów rodem z południowych Indii zagościł ponownie we Wrocławiu. W menu znajduje się między innymi tradycyjna dosa, czyli cienki naleśnik wyrabiany z soczewicy i fermentowanej mąki ryżowej. Do wyboru w wersji z nadzieniem wegańskim lub wegetariańskim. Idili z fermentowanej soczewicy urad i mąki ryżowej, sambar z soczewicy czy Vada, czyli wytrawne pączki z czarnej soczewicy w panierce, smażone na głębokim tłuszczu z sosem kokosowym to również nteresujące pozycje, których warto spróbować.
Sprawdź szczegóły o restauracji Saravana’s Dosa & Curry
Dodaj komentarz